Yhdistys

Yhdistys toimii hammashoidossa käytettävien materiaalien ja menetelmien biologisista vaikutuksista kiinnostuneiden hammaslääkäreiden ja lääkäreiden yhdyssiteenä.

Yhdistys on hankkinut maailmalta suuren määrän tietoa, jonka se on välittänyt jäsenilleen. Yhdistyksellä on hyvät suhteen Ruotsin vastaavaan yhdistykseen ja Saksassa toimivaan kansainväliseen kokonaisvaltaisen hammaslääketieteen yhdistykseen, jossa on noin 1200 jäsentä ympäri maailmaa.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kursseja ja esitelmä- ja neuvottelutilaisuuksia, tekee esityksiä viranomaisille sekä ylläpitää yhteyksiä vastaaviin järjestöihin ulkomailla. Kursseja järjestetään niin amalgaamipotilaan hoidosta, hammaslääketieteen erikoisaloista kuin antioksidanteista ja funktionaalisesta lääketieteestäkin.

Yhdistyksen jäsenet toteuttavat biohammaslääketiedettä käyttämällä terveydelle mahdollisimman vaarattomia materiaaleja. Antioksidanttitukilääkitys on keskeisessä asemassa suoritettaessa amalgaamien poistoa potilas suojaten – sekä ennen saneerausta että jatkuen sen jälkeenkin. Varmin suojaus saadaan käyttämällä henkilökohtaisesti tarpeen oleva määrä antioksidantteja asiantuntevan lääkärin ohjeiden mukaan. Antioksidanttitasot voidaan tutkia muun muassa yksinkertaisin verikokein.

 

YHDISTYKSEN HALLITUS
Riitta Linko, puheenjohtaja,  riitta_linko@hotmail.com
Katri Luukkonen, sihteeri,  clinident.fi@gmail.com
Kari Sanelma, kari.sanelma@pp.inet.fi
Marja-Terttu Pakkanen, marjaterttupakkanen@gmail.com
Roope Lehtinen, roopelehtinen@hotmail.com